Terug Naar Sportschool Of Thuis Blijven Sporten

Gepubliceerd jul. 28, 22
6 min read

Sportschool

Dat betekent wel dat je bij de zwaardere oefeningen een boel gewichtschijven aan de stang hebt bevestigd. Acht aan iedere kant, terwijl je met halterschijven van 20 kg met drie schijven per zijde kunt volstaan om aan de 140 kg te komen. 8kg kettlebell. Persoonlijk gebruiken wij het liefst zo min mogelijk schijven vanwege de balans.

Als dit ook voor jou geldt, kun je je set misschien het best meteen uitbreiden met een set halterschijven van 20 of 25 kg, of zoals wij hebben gedaan, met een set van 40 kg - Alles Voor Jouw Homegym op maat. Let er wel op dat je schijven met een boring van 51 mm koopt voor je halterstang van 50 mm! Met alléén een halterstang en wat halterschijven kun je al tal van oefeningen doen, zoals deadliften, voorslaan, schouderdrukken, voorovergebogen halterroeien et cetera.

halterstang) + € 80 voor een additionele 2×20 kg Squat of press rack of power cage Voor veel oefeningen is een squat of press rack of een power cage onmisbaar. Als je budget dat toelaat, kun je het best een power cage aanschaffen, maar met een in hoogte verstelbaar squat of press rack kun je ook prima uit de voeten.

Dumbbells

Maar wij schatten dat je niet in staat bent 140 kg in je nek te krijgen vanaf de grond. Koop bij voorkeur een squat rack met in hoogte verstelbare spotters, zodat je ook alléén veilig kunt trainen (Fitnessartikelen - Sportwinkel). Let wel op de belastbaarheid van het rack dat je koopt, want vaak is deze lager dan de belastbaarheid van je halterstang! Kies ook hier voor kwaliteit.

Richtprijs: € 150-200 voor een squat of press rack, € 300-500 voor een power cage Verstelbare trainingsbank Een squat of press rack of power cage in combinatie met een (verstelbare) trainingsbank stelt je in staat (schuin) te bankdrukken en je schouderoefeningen zittend te doen. Een goede trainingsbank dient stabiel te zijn en de rugleuning moet in ten minste drie standen verstelbaar zijn, in een hoek van pak ‘m beet 30, 45 en 90 (rechtop) graden.

Let erop dat je ook de zitting kunt verstellen voor een stabiele zithouding en dat de bank voorzien is van wieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen, al is dat natuurlijk geen absolute must. Het is lastig de kwaliteit van een bankje op het oog in te schatten; het beste kun je de fysieke showroom van de webshop even bezoeken en het bankje en de andere spullen die je van plan bent aan te schaffen behalve te bezichtigen ook even uit te proberen.

Veilig Sporten Tijdens De Corona Crisis In De Sportschool

Velen zullen zich beperkt voelen in het aantal oefeningen dat ze kunnen doen, maar deze beperking was, voor ons althans, een zegen. Eigenlijk zijn wij thuis pas écht sterk geworden door terug te keren naar de basis en door enkel zware, samengestelde basisoefeningen te doen en de hoeveelheid hulp- en isolatieoefeningen tot nul te reduceren (Krachtstation of Homegym kopen? Check de top 10!).

Sportscholen Dicht? Dan Maar Bankdrukken Thuis - gorillasports.nlKrachtstation Of Homegym Kopen? Check De Top 10! - GORILLASPORTS

Het resultaat? Een paar respectabele quadriceps. En met louter deadliften en bent-over rows hebben we een zowel wijde als dikke rug gecreëerd. En wie zei dat je met enkel bankdrukken en schuin bankdrukken geen ‘gorilla chest’ kon kweken? Nee, het vermeende ‘gebrek’ aan mogelijkheden was voor ons echt een zegen en heeft ons geleerd welke oefeningen er écht toe doen (8kg kettlebell).

Wij raden een zogenaamde monkey bar aan, met dubbele stang en daartussen dwarsstangen voor het hanteren van allerlei verschillende grepen, breed of smal, recht en schuin, en zelfs asymmetrisch. Richtprijs pull-/chin-up bar: € 50–150 Core plate + V-greep Met een core plate en je halterstang kun je Russian twists en diverse oefeningen voor je schouders doen - Thuis trainen is het nieuwe thuiswerken.

Dumbbells

Met één kettlebell kun je al talloze oefeningen doen en met een set nog meer. Een kettlebell is slijtvast en gaat praktisch een leven lang mee en als je toe bent aan een zwaardere variant, kun je je oude kettlebell meestal nog voor ruim de helft van de nieuwprijs verkopen en een zwaardere aanschaffen - Fitness- en thuis apparatuur.

Fitness- En Thuis Apparatuur  5 Tips Voor Het Maken Van Een Homegym

Tot slot Hier trekken wij de streep, onder andere omdat we hiermee aan het einde komen van de inhoud van ónze thuisgym en van hieraf niet meer uit eigen ervaring kunnen spreken (Je eigen home gym maken). Je kunt je thuisgym haast eindeloos blijven uitbreiden. Zo hebben wij onder andere een setje power bands, een hexbar (shrugbar) en een multigrip/Swiss bar op ons verlanglijstje staan.

Thuis sporten is enorm populair geworden. Je bepaalt zelf je workout en hoeveel je traint zonder dat er pottenkijkers in de buurt zijn. Zalig toch? Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen zelf dumbbells aankopen.? In dumbbells en halters heb je een aantal verschillende soorten met elk hun voor- en nadeel.

6kg Kettlebell

Bekijk alvast het volledige aanbod dumbbells op of het uitgebreide aanbod op Coolblue. Wil je squatten met 24 kg en vervolgens je armen trainen met een lager gewicht? Dan is de Bowflex Select, Tech 552i dumbbells de ideale aanrader!. Met een minimum gewicht van 2 kg en een maximum gewicht van 24 kg train je elke week weer iets zwaarder.

Bovendien nemen deze verstelbare dumbbells ook iets minder ruimte in beslag. Prijzig maar van zeer goede kwaliteit.Bestel deze verstelbare dumbbells van Bowflex online! Zo hoef je niet steeds nieuwe gewichten aan te kopen en kan je dit duurzame model een hele tijd gebruiken. Dit dumbbellsset van Echo, Goods biedt .

De schroefsluitingen zorgen ervoor dat jouw gewichten goed op hun plaats blijven, maar zijn wel makkelijk van de stang te verwijderen. De dumbbells zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Kan je haast niet wachten om ze uit te proberen? Bestel je Matchu Sports Dumbbellsset online! Of kies je toch liever voor het type hex dumbbells? Deze Discountershop Dumbbellset is een echte must-have voor iedere krachtsporter..Het gewicht is 7.

Sports Shop

Het materiaal waaruit deze dumbbells gemaakt zijn, zijn chroom en rubber.Bestel je Hex dumbbells van Discountershop nu bij bol. com! De Body-Solid Hexagon dumbbells zijn (homegym). Door de ijzersterke afwerking en solide productie zijn deze dumbbells gemaakt voor een . Door de en rollen deze dumbbells niet weg. Ze worden per paar verkocht: je kan dus kiezen voor andere gewichten, of meerdere aankopen.

Fitness- En Thuis Apparatuur - GORILLASPORTSThuis Fitness Materiaal - Gorillasports

De gewichten hebben een . Deze zijn ideaal voor zowel thuis- als professioneel gebruik - Overzicht met de beste fitness websites. Dit hexagon dumbbellset wil je zeker en vast in huis! Bestel je favoriete gewicht van Body-Solid op bol (Sport & Fitness). com! Wat zijn dumbbells? Dumbbels, ook wel halters genoemd, worden vaak gebruik in de fitness voor powerlifting en krachttraining.
fitness nl

homegym

fitness winkel Amsterdam

Tussen deze schijven kan je je vasthouden aan het staal zodat je de oefeningen gemakkelijk kan uitvoeren.. De dag van vandaag bestaan er verschillende soorten en maten waaruit je ongetwijfeld eentje zal vinden die bij jou en je trainingsschema past. Welk gewicht dumbbels heb je nodig? Uiteraard bestaan er dumbbells in verschillende soorten en maten, maar welk gewicht is geschikt voor jou? En hoe bepaal je dat? Het kiezen van zo’n gewicht zorgt dat je je spieren niet overbelast en het maximale uit je trainingen haalt.

Meer van Gezonder leven

Navigation

Home

Latest Posts

4 Redenen Om Te Sporten Met Personal Training!

Published Feb 18, 23
6 min read

Keto Dieetplan

Published Feb 08, 23
7 min read